Η νέα γενιά ορθωτικών πελµάτων έφτασε και στην Ελλάδα από την Comex.

 

Η νέα γενιά εξατοµικευµένων αθλητικών ορθωτικών πελµάτων είναι πλέον διαθέσιµη και στην Ελλάδα από την Comex. Τα νέα πέλµατα είναι κατάλληλα για όλους όσους ασχολούνται µε τον αθλητισµό, έχουν µεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα συνηθισµένα πέλµατα, βοηθούν στη µείωση των τραυµατισµών, ενώ βοηθούν και στη βελτίωση των επιδόσεων.

 

Οι πιέσεις που δέχεται το πόδι µας όταν αθλούµαστε είναι µεγάλες και για το λόγο αυτό είναι σηµαντικό να επιλέξουµε τα σωστά παπούτσια. Ακόµη και εάν διαθέτουν ειδικά προστατευτικά ή µαξιλαράκια ο κίνδυνος τραυµατισµού είναι υπαρκτός. Εάν όµως θέλουµε να µειώσουµε πραγµατικά τους τραυµατισµούς τότε πρέπει να επιλέξουµε τα σωστά ορθωτικά πέλµατα.

 

Οι εταιρείες παραγωγής αθλητικών παπουτσιών σχεδιάζουν ένα γενικό προϊόν για όλους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες του κάθε ποδιού, δηλαδή την ξεχωριστή λειτουργία του ποδιού μας. Η πιο σημαντική από αυτές είναι ο πρηνισμός που στον κάθε έναν από εμάς είναι διαφορετικός. Ο πρηνισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο το πόδι στρέφεται προς το εσωτερικό όταν περπατάμε ή τρέχουμε. Αποτελεί μέρος της φυσικής κίνησης και βοηθά το κάτω μέρος του ποδιού να αντιμετωπίσει τη δύναμη πρόσκρουσης.

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερο (υπερπρηνισμός) ή μικρότερο πρηνισμό (υποπρηνισμός) σε σχέση με άλλους. Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι κακό, επηρεάζει όμως τον τρόπο με τον οποίο τρέχουμε και μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα τραυματισμού. Για το λόγο αυτό ο τύπος πρηνισμού μας είναι σημαντικός παράγοντας όταν επιλέγουμε αθλητικά παπούτσια και ειδικά παπούτσια τρεξίματος.

 

Η COMEX παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα πέλματα Advance ειδικά πέλματα που εφαρμόζονται σε όλα τα παπούτσια και κατασκευάζονται μετά από προσωπική ανάλυση βαδίσματος. Αυτό σημαίνει πως τα πέλματα Advance της COMEX είναι εξατομικευμένα και κατασκευάζονται για κάθε πόδι ξεχωριστά. Το μόνο που απαιτείται είναι η συνεργασία με τον γιατρό, φυσικοθεραπευτή ή ποδολόγο σας. Η ανάλυση της βάδισης θα ποσοτικοποιήσει την διαφοροποίηση του πέλματος βάσει της οποίας θα κατασκευαστεί το πέλμα σας. Αυτό σημαίνει μείωση των χρόνιων πόνων, μείωση των τραυματισμών και αύξηση των επιδόσεων!

 

 • Μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών

 • Μεγαλύτερη αντοχή

 • Καλύτερη στάση

 • Περισσότερη σταθερότητα

 • Περισσότερη δυναμική

 • Περισσότερη προστασία

 

Τα νέα Advance πέλματα της Comex χωρίζονται σε 4 τύπους:

 

Advance Soft

Για “Premium” αποφόρτιση πιέσεων  σε οποιεσδήποτε συνθήκες (τρέξιμο, γυμναστήριο…). Εξαιρετικά μαλακό για επώδυνα συμπτώματα και σε καταστάσεις με προπέτεια μεταταρσίων, υπερκερατώσεις  κτλ.

Advance Medium

Για μερική αποφόρτιση πιέσεων αλλά και με λειτουργικό έλεγχο ( Υπαστραγαλικής ) του ποδιού, κατάλληλο για τρέξιμο.

Advance Hard

Για μεγαλύτερο λειτουργικό έλεγχο του ποδιού (stability)και του κάτω άκρου.

Advance Carbon

Για πρώτη φορά διατίθενται στην Ελλάδα τα νέα πέλματα με ίνες άνθρακα από την COMEX Health Solutions. Πρόκειται για πέλμα λεπτό σχετικά με επίστρωση carbon σε όλη την κάτω επιφάνεια του ορθωτικού, μερική αποφόρτιση πιέσεων και λειτουργικό έλεγχο του ποδιού, για όλες τις δραστηριότητες κι αθλήματα με καλύτερη δυναμική στο “toe off”.

Η σειρά πελμάτων της Comex Advance Soft, Medium και Hard συμπληρώνεται τώρα και από τα Carbon. Για αποφόρτιση πιέσεων σε οποιεσδήποτε συνθήκες (καθημερινότητα, τρέξιμο, γυμναστήριο, αθλήματα κ.ά). Εξαιρετικά μαλακό για επώδυνα συμπτώματα και σε καταστάσεις με προπέτεια μεταταρσίων, υπερκερατώσεις κτλ .

Ανακούφιση από πόνους, σταθερότητα και καλύτερες επιδόσεις από τα νέα μοναδικά πέλματα της Comex που θα βρείτε στους περισσότερους από 200 συνεργαζόμενους ιατρούς ή φυσικοθεραπευτές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Running

 

Το Advance Comex Running έχει σχεδιαστεί ειδικά για όσους ασχολούνται µε το τρέξιµο παρέχοντάς τους, µεγαλύτερη σταθερότητα, µεγαλύτερη προστασία από τραυµατισµούς, περισσότερη αντοχή, καλύτερη στάση, µεγαλύτερη ταχύτητα. Στόχος του πέλµατος είναι να βελτιώσει την εµπειρία τρεξίµατος, µειώνοντας τους τραυµατισµούς.

 

Το Comex Running κατασκευάζεται ειδικά για τα δικά σας πόδια!

Το νέo πέλμα Advance Comex Running είναι αντιολισθητικό, με μεγαλύτερη αντοχή, έχει σχεδιαστεί για να δίνει περισσότερη ταχύτητα και δυναμική στους δρομείς ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από ή μειώνει τους τραυματισμούς.

 

Η διάρκεια ζωής του είναι σχεδόν διπλάσια από τα υπόλοιπα πέλματα της αγοράς λόγω υψηλής ποιότητας υλικών ενώ παραμένει σχετικά λεπτό κ ελαφρύ.

 

Αντίστοιχα, ποικιλία πελµάτων για κάθε δραστηριότητα δίνει τη δυνατότητα επιλογής για εξατοµικευµένη σχεδίαση και καλύτερα αποτελέσµατα. Με όποιο άθληµα και αν ασχολείστε η Comex έχει τη λύση.

 

 • CrossFit

 • Basketball

 • Football

 • Handball

 • Volleyball

 • Tennis

 • Athletics

ADVANCE ΟΡΘΩΤΙΚΑ ΠΕΛΜΑΤΑ

COMEX SA LOGO
0