ΜΕDICAL

ΟΡΘΩΤΙΚΑ

ΠΕΛΜΑΤΑ

Τα ορθωτικά πέλµατα [πάτοι] για την αντιµετώπιση των παθήσεων των κάτω άκρων. 

 

Τα ορθωτικά πέλματα της σειράς Medical της Comex, xρησιµοποιούνται για την πρόληψη των παθήσεων της ποδοκνηµικής άρθρωσης και του άκρου ποδός. Eίναι ιδανικά για την απορρόφηση των κραδασμών, την ευθυγράμμιση του διασκελισμού κατά τη βάδιση, καθώς και για την αντιμετώπιση των αθλητικών τραυματισμών. Επίσης, τα ιατρικά ορθωτικά πέλµατα είναι κατάλληλα για την απαλλαγή από τους πόνους των κάτω άκρων που οφείλονται σε συγκεκριµένες παθήσεις, όπως πελµατιαία απονευρωσίτιδα, τενοντίτιδα αχιλλείου, πτώση µεταταρσίων κεφαλών, φλεγµονές, άκανθα πτέρνης, πλατυποδία, κοιλοποδία, πόνος στα σφυρά, κλπ.

 

Η σωστή εφαρμογή των ορθωτικών πάτων [πελμάτων] βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στα γόνατα, στα ισχία και στην οσφυϊκή χώρα λόγω λανθασμένου τρόπου βάδισης.


Το πελματογράφημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις υψηλές φορτίσεις που ασκούνται στο πέλμα καθώς και το χρόνο παραμονής τους, το κέντρο βάρους, την ανάλυση της βάδισης στις διαφορετικές φάσεις στήριξης και αιώρησης και πολλά ακόμη. 

Το υλικό των πάτων διαφέρει ανάλογα με την κατηγορία στην οποία απευθύνεται. Όλοι οι ορθοπεδικοί πάτοι έχουν την έγκριση του Ε.Ο.Φ. καθώς και την σήμανση C.E. 

Τα πέλματα και τα υλικά της COMEX κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 χρησιμοποιήθηκαν στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, από το τμήμα του Άκρου Πόδα με απόλυτη επιτυχία στις περιπτώσεις που χρειάστηκε να εφαρμοσθούν, αποσπώντας θετικά σχόλια από τους εθελοντές Ορθοπεδικούς Ιατρούς, Φυσιάτρους, Φυσικοθεραπευτές και Ποδολόγους-Ποδοθεραπευτές που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην διάρκεια των αγώνων.

Σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, κατασκευάζονται ειδικά ορθοπεδικά πέλματα για:

 

  • Άτομα που παρουσιάζουν κάποια συστηματική πάθηση με εκδηλώσεις στα κάτω άκρα όπως, σακχαρώδη Διαβήτη, ρευματοειδή Αρθρίτιδα.

 

  • Άτομα που στην καθημερινή τους ενασχόληση, νιώθουν τα πόδια τους βαριά και κουρασμένα

 

  • Άτομα που ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες με σκοπό τη βέλτιστη δυναμική απόδοση και συγχρόνως τον περιορισμό μυϊκών κακώσεων/ τραυματισμών

 

  • Διάφορες εμβιομηχανικές δυσλειτουργίες και παθήσεις όπως πελματιαία απονευρωσίτιδα, τενοντίτιδα αχιλλείου, πτώση μεταταρσίων κεφαλών, φλεγμονές, άκανθα πτέρνης, πλατυποδία, κοιλοποδία, πόνος στα σφυρά κλπ. Διόρθωση της λανθασμένης στάσης και βάδισης όπου έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεταξύ άλλων οσφυαλγίας και κυτταρίτιδας.

 

Παιδιατρικά ορθωτικά πέλματα για:

 

  • Βλαισοποδία (Πλατυποδία)

  • Ραιβοϊπποποδία (Κοιλοποδία)

  • Βλαισογωνία

  • Ραιβογωνία

  • Έξω /Έσω στροφή του ποδιού κατά τη βάδιση

  • Ανισοσκελία

COMEX SA LOGO
0