Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Θεωρείται ως ένας από τους πιο έμπειρους και καταρτισμένους ποδιάτρους-ποδολόγους που διαθέτει η χώρα μας.

Απόφοιτος του Παν/μίου Salford (Manchester, U.K) με τίτλο BSc Podiatry (1998) και μεταπτυχιακές σπουδές στο Παιδικό πόδι (Podopaediatrics – Glasgow) και στο διαβητικό πόδι – επούλωση ελκών (Wound healing & Tissue Viability – Cardiff). Επιστημονικός συνεργάτης με το Διαβητολογικό κέντρο του Τζανείου νοσοκομείου (1998-2007), και στην πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας (2004).

 Έχει παρουσιάσει ομιλίες / εργασίες σε αρκετά συνέδρια στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, και έχει πάρει βραβείο από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών για ερευνητική του εργασία (2006).

Συνεργάζεται με το ιδιωτικό Παν/μιο Ποδιατρικής (Μητροπολιτικό) παραδίδοντας μαθήματα, ενώ προσπαθεί πάντα να ενημερώνεται για ότι αφορά το κάτω άκρο, παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια μεταξύ αυτών : Kinesiotape, Acupuncture, Sotai, Foot Mobilisation, Ear Acupressure and pain relief, Biomechanics, Tool assisted therapy κ.α.

Εξασκεί το επάγγελμα του ιδιωτικά στα Νότια προάστια, είναι μέλος του συλλόγου Ποδιάτρων Βρετανίας, μεταξύ άλλων, και εγγεγραμμένος στο Health & Care Profession Council (HCPC) της Βρετανίας όπου ελέγχεται για την ικανότητα εξάσκησης του επαγγέλματος.

Από το 2016 είναι υπότροφος στο Faculty of Podiatric Medicine at The Royal College of Physicians and Surgeons of Glasgow FFPM RCPS (Glasg.)

Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Ευρωπαικής Εταιρείας Άκρου Ποδός Ποδοκνημικής 2007-2013.

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Άκρου Ποδός Ποδοκνημικής το 2007.

Διευθυντής Κλινικής Άκρου Πόδος Ποδοκνημικής (Fit Feet) στους World Special Olympics Athens 2011.

Ευρωπαϊκή Διαπίστευση για Χειρουργική Άκρου Ποδός Ποδοκνημικής στην Ελλάδα.

Αντιπρόεδρος Αθλητικής Ένωσης Ελληνικής Αστυνομίας 2014.

Μετεκπαίδευση επί διετία στις ΗΠΑ, στις Κλινικές Αθλητικών Κακώσεων και Παθήσεων του Άκρου Ποδός και Ποδοκνημικής (Foot and Ankle Fellowship) Hospital for Joint Diseases, New York University και Union Memorial Hospital, Baltimore Υποτροφία επισκέπτη καθηγητού στην χειρουργική Άκρου ποδός και Ποδοκνημικής του Hospital for Joint Diseases, New York University.

Εκπαίδευση στο ως άνω Νοσοκομείο στην Ιατρική των παθήσεων του Χορευτών και των Παραστατικών Τεχνών στο Harkness Center for Dance Injuries, Hospital for Joint Diseases new York University.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας επί τρία έτη (1995-96, 2000-01, 2001-02).

Ιδρυτικό Μέλος του ΕΛ.Ι.ΟΣ. (Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης).

Μέλος του Ευρωπαικού Κολλεγίου των Αθλητικών Επιστημών από το 2000.

Τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Χειρουργικής από το 1997.

Προσκεκλημένος Ομιλητής και εκπαιδευτής σε πλήθος επιστημονικών εκδηλώσεων πάνω σε Αθλητικές κακώσεις στο εξωτερικό (Αυστρία, Ελβετία, ΗΠΑ- Σινσινάτι, Τουρκία, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο) και στον Ελλαδικό χώρο.

Μέλος του Διεθνούς διδακτικού Προσωπικού του τμήματος Εργονομίας και Εμβιομηχανικής του NYU (New York University).

Ιατρός Αθλητικών Ομάδων και Αθλητών Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής της Ελληνικής Αστυνομίας της Ομάδος του Σπόρτιγκ Ανδρών και Γυναικών Μπάσκετ.

Διεθνές Μέλος της Αμερικανικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας Ακρου Ποδός Ποδοκνημικής.

Επιλεγμένος Διευθυντής για το τμήμα των Αθλητικών Κακώσεων των κάτω Άκρων στην Πολυκλινική των Αθλητών του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού Χωριού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Συγγραφέας πλήθους επιστημονικών Συγγραμμάτων και δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού.

Συγγραφέας και Σύμβουλος έκδοσης στο πρώτο δίτομο βιβλίο παθήσεων Άκρου Ποδός και Ποδοκνημικής στην Ελλάδα, μέλος της συγγραφικής ομάδας των δύο πρώτων τόμων της Εμβιομηχανικής της Σπονδυλικής Στήλης.

Υπεύθυνος έκδοσης του τριμηνιαίου επιστημονικού περιοδικού Info Orthopaedics and Traumatology των ιατρικών εκδόσεων “Καυκάς” επί τριετία.

Ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.

Τακτικό Μέλος Εθνικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Τραύματος.

Τακτικό Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων «Γεώργιος Νούλης».

Member of the Editorial of Board of the Journal Clinics in Podiatric Medicine and Surgery.

Η Τακβοριάν Μαρία είναι ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (Φυσίατρος). Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

Είναι διευθύντρια του Φυσιατρικού τμήματος στα Κεντρικά Ιατρεία Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, είναι επιστημονικά υπεύθυνη του Φυσιατρικού τμήματος του Πρότυπου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Μυοσκελετικών Παθήσεων “ORTHO REHAB”.

Η ιατρός,μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας στην κλινική ΦΙΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας, συνέχισε την εκπαίδευσή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Tor Vergata στη Ρώμη, όπου εξειδικεύτηκε στην αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων, στη χρήση του υπερήχου μυοσκελετικού συστήματος (Πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας), και στη μεσοθεραπεία.

Είναι απόφοιτος της ACU SCIENCE (Διεθνές Μεταπτυχιακό Κέντρο Βελονισμού Αθήνας) και έχει εκπαιδευτεί στον Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό και Ωτοβελονισμό. Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αλγολογίας της Ελληνικής Εταιρείας Αναισθησιολογίας και έχει εκπαιδευτεί στη Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης και Άκρων (McKENZIE), στη θεραπευτική χρήση των Κρουστικών Κυμάτων (ESWT) και στην Προλοθεραπεία (Prolotherapy).

Η Τακβοριάν Μαρία κατέχει τον ευρωπαϊκό τίτλο της ειδικότητας της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (FEBPRM). 

Τεχνικός υπεύθυνος για κάλυψη και  εγκατάσταση των συστημάτων, παραμετροποίησης  και χρήση της εφαρμογής των Πελματογράφων.

Παρέχει στους συνεργάτες της COMEX την υποστήριξη για το σύστημα κίνησης Wiva.

Τεχνικός υπεύθυνος για την online Εκπαίδευση των χρηστών.

Τεχνικός υπεύθυνος για το τμήμα επισκευών.

el