COMEX

Η μοναδική εταιρεία στην κινητική ανάλυση βάδισης και πελματογραφίας με εξατομικευμένα ορθωτικά πέλματα.

Ορθοτικά πέλματα

Η διαφορά μεταξύ έτοιμων πελμάτων από το ράφι και των ειδικά κατασκευασμένων ορθοτικών πέλματων μετά από εξέταση και πελματογράφημα.

Τα έτοιμα πέλματα over-the-counter (OTC) είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά όπως αφρός, δέρμα και πλαστικό. Έχουν σχεδιαστεί για να μπαίνουν μέσα στο παπούτσι σας και να παρέχουν κάποιο είδος ανακούφισης. Τα έτοιμα πέλματα διαφημίζονται με έξυπνες τεχνικές marketing και συσκευασίας και μπορούν να αγοραστούν οπουδήποτε, από τοπικά φαρμακεία μέχρι και παντοπωλεία. Κάποια υπόσχονται πρόσθετη άνεση σε σχέση με το απλό παπούτσι. Άλλα υπόσχονται να ανακουφίσουν τον πόνο από συνηθισμένες καταστάσεις όπως πόνοι στα πέλματα, στο μεγάλο βλαισό (κότσι), την πελματιαία απονευρωσίτιδα και προβλήματα στις καμάρες του πέλματος (πλατυποδία …). Επιπλέον, σας λένε πως μπορείτε να προσαρμόσετέ τα πέλματα σε όλους σχεδόν τους τύπους υποδημάτων όπως ψηλά τακούνια, αθλητικά παπούτσια και μπότες … έτσι ώστε να φαίνεται ότι ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής κάθε καταναλωτή. Ενώ τα custom ειδικά κατασκευασμένα ορθοτικά πέλματα μετά από εξέταση και πελματογράφημα είναι ένας επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να ξεπεραστεί ο πόνος και η ταλαιπωρία. Τα έτοιμα πέλματα θα μπορούσαν να είναι εν δυνάμει επικίνδυνα και μπορούν να προκαλέσουν κάτω από συνθήκες περισσότερη βλάβη παρά βοήθεια στο σώμα σας. Αν και πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι τα πόδια τους εν γένει θα μπορούσαν να είναι η αιτία του πόνου στο γόνατο, στο ισχίο ή στην πλάτη, τα πόδια και τα πέλματα είναι το θεμέλιο του σώματος. Αυτό εξηγεί γιατί οι Χειροπράκτες αντιμετωπίζουν συχνά ζητήματα όπως την πελματιαία απονευρωσίτιδα, μέσω ασκήσεων και αποκατάσταση στο κάτω μέρος της πλάτης και δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια κατά τη διάγνωση και τη θεραπεία ενός ασθενούς. Τα προσαρμοσμένα στις εκάστοτε ανάγκες custom ειδικά κατασκευασμένα ορθοτικά πέλματα μετά από εξέταση και πελματογράφημα , είναι συνήθως μια εξαιρετική λύση και αναβάθμιση στον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Ωστόσο, οι ασθενείς πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα και να μην κάνουν μόνοι του την διάγνωση και ακόμη περισσότερο την θεραπεία στο πρόβλημά τους μέσω έτοιμων και ακατάλληλων προϊόντων. Αυτές οι επιλογές μπορούν να κοστίσουν στο μέλλον πολύ περισσότερο από τις φθηνές εκ πρώτης όψεως λύσεις έτοιμων πελμάτων.

Προσθέσαμε επίσης μερικές επιπλέον συμβουλές για την αποφυγή χρήσης έτοιμων πελμάτων και την καλύτερηδυνατή επιλογή για την θεραπεία σας.

1. Τα έτοιμα πέλματα δεν παρέχουν αποτελεσματική στήριξη στο σώμα σας.
Το σώμα του κάθε ατόμου είναι μοναδικό. Έχουμε διαφορετικό ύψος, βάρος, ηλικία, μυοσκελετική ασθένεια ή ανάγκη στήριξης ανάλογα με την δραστηριότητα καθώς επίσης και διαφορετική σύνθεση σώματος.
Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς έχει δύο μοναδικά πόδια, με μερικούς από εμάς ακόμη να έχουμε δύο πόδια που δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους. Λόγω της μοναδικής σύνθεσης του σώματος κάθε ατόμου, σπάνια υπάρχει μια ενιαία θεραπεία για ένα πρόβλημα. Επομένως, όταν πρόκειται για τα πόδια, η προσαρμογή είναι το κλειδί. Ωστόσο, η χρήση έτοιμων πελμάτων δεν παρέχει προσαρμοσμένη φροντίδα για το σώμα σας και δεν μπορεί να σας προσφέρει αποτελεσματική υποστήριξη. Η αναποτελεσματική υποστήριξη οδηγεί σε αυξημένο πόνο και δυσφορία και μπορεί ακόμη και να μεταφέρει τον πόνο σας σε διαφορετικό μέρος του
σώματός σας για να σας κάνει να πιστεύετε ότι οι πέλματα λειτουργούν.

2. Αύξηση της σωματικής δυσφορίας και κόστους θεραπείας
Τα έτοιμα πέλματα OTC κατασκευάζονται συνήθως από φθηνά υλικά. Επομένως, φθείρονται γρηγορότερα από τα προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας ορθοτικά και απαιτούν αντικατάσταση πιο συχνά. Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με την φθορά η σωματική σας δυσφορία πιθανότατα θα αυξηθεί, ή ακόμη χειρότερα αγοράζοντας λάθος
τύπο πέλματος να δημιουργήσετε περισσότερο πόνο και δυσμενή εξέλιξη των συμπτωμάτων.
Πολλοί επιστήμονες αναφέρουν ότι τα έτοιμα πέλματα δημιουργούν ακαμψία με αποτέλεσμα το μούδιασμα. Αυτό μπορεί να δώσει αρχικά την εντύπωση πως το πέλμα και η βάδιση βελτιώνεται αλλά στην πραγματικότητα απλά
καλύπτουμε το πραγματικό πρόβλημα και ενώ πιστεύουμε πως η ταλαιπωρία μας τελειώνει μόλις άρχισε, αφού δεν πρόκειται να λάβουμε θεραπεία.
Όταν βιώνουμε πόνο ή δυσφορία, το σώμα μας και το πνεύμα μας βρίσκονται υπό πίεση. Το άγχος αυξάνεται επίσης και από μη οργανικά προβλήματα όπως οικονομικά βάρη και αναζήτηση ιατρικής περίθαλψης που μπορεί να είναι χρονοβόρα και γεμάτη αβεβαιότητα. Ωστόσο, η αναζήτηση ενδεδειγμένης θεραπείας σε αρχικό
στάδιο, μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα. Αντί να κάνετε αυτοδιάγνωση των προβλημάτων σας ενώ βρίσκεστε μέσα σε ένα κατάστημα κάνοντας λανθασμένες αγορές, ανακουφίστε το άγχος σας ζητώντας τη βοήθεια ενός ειδικού. Εξετάστε μια προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας ορθοτική επιλογή που θα διαρκέσει περισσότερο (περίπου ένα έτος) και παρέχει την ανακούφιση που αναζητάτε.

3. Μείωση της λειτουργικότητας των αρθρώσεων του ποδιού και του πέλματος
Η λειτουργία του σώματος μειώνεται στην πραγματικότητα όταν τα πέλματα δεν αξιολογούνται από ειδικό επιστήμονα και τοποθετούνται στο πόδι κάποιου. Το λάθος πέλμα μπορεί να κάνει ένα καλά προσαρμοσμένο παπούτσι ξαφνικά πολύ σφιχτό. Το λάθος πέλμα επίσης μπορεί να αναδιανείμει το σωματικό μας βάρος με τέτοιο τρόπο ώστε ο πόνος στα πόδια μας να μειωθεί, αλλά να μετατοπίσει τον πόνο στους αστραγάλους μας με αποτέλεσμα να μην μειωθεί η λειτουργικότητα και ευλυγισία τους. Τα έτοιμα πέλματα μπορούν επίσης να μας δυσκολεύουν να τρέξουμε ή να περπατήσουμε με συγκεκριμένους ρυθμούς. Ίσως το πιο σημαντικό, η χρήση λανθασμένου πέλματος μπορεί να δημιουργήσει νέους τραυματισμούς λόγω του αντίκτυπου που έχουν στη λειτουργία των ποδιών και των αστραγάλων μας.
Τα custom ειδικά κατασκευασμένα ορθοτικά πέλματα μετά από εξέταση και πελματογράφημα αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα σώματά μας, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο περπατάμε, στέκουμε και απορροφούμε τους κραδασμούς από το έδαφος.

Επομένως, η επιλογή του σωστού ορθοτικού πέλματος για τα πόδια σας είναι απαραίτητη για τον τρόπο λειτουργίας του σώματός κάθε μέρα.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κανένα πέλμα έτοιμο OTC ή προσαρμοσμένο, δεν έχει σχεδιαστεί για να αλλάζει μόνιμα την μηχανική κίνηση του πόδιου.
Ωστόσο, τα προσαρμοσμένα ορθοτικά πέλματα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το σώμα ενός εκάστου και χρησιμοποιούνται για:

• σταθεροποίηση της άρθρωσης
• μείωση του πόνου
• αποτροπή παραμορφώσεων
• προσαρμόγη τη στάσης και της θέσης
• και βελτιώστε της λειτουργικότητας του ποδιού

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα προσαρμοσμένα ορθοτικά πέλματα επιτυγχάνουν έναν συνδυασμό τηςπαραπάνω λίστας. Τα έτοιμα πέλματα μειώνουν την πιθανότητα του ανωτέρω συνδυασμού αποτελεσμάτων.

 

el